by ave_matthew » Mon Jun 02, 2008 2:26 pm UTC
[quote="Taliesin"]Mi ne parolas Esperanto bone, cxar mi tion lernas por unua monato. Sed mi pensas tio Esperanto estas utila/interesta por uzanta en rololudoj.Imagu - iu alvenas, vi komprenas kio ĝi scias io tre grava, sed ĝi parolas nur Esperanto. Estas pli amuza kiam vi komprenas Esperanto sed vi ne volas aliaj scii tio kio ĝi parolas.
Saluton, mi lernis paroli esperante ekde unu aŭ du jaroj nun.
Mi Skribus
Mi ne povas bone paroli esperante, cxar mi lernis ĝin por sole unu monato. Tamen, mi pensas ke esperanto estas
utila/interesa por utiligi/uzi en rolludoj. Imagu - iu alvenas, oni komprenas ke ĝi konis ion tre gravan, sed ĝi parolas nur esperante. Estas pli amuza kiam oni sciparoli esperante, sed oni ne volas ke la aliaj konas kio ĝi diris.
La pronomo nedefinita angle estas "you" kio estas "vi/ci" esperante, la nedefinita pronomo esperante estas "oni".
Se vi sciparolas france, la oni sametas la "on".
Se vi ne sciparolas france, nur angle, vi povus scii kiam uzi "oni" per vidi se la pronomo signifas iun, kun kiu vi parolas.
Se ne, uzu "oni". Se jes, uzu "vi".
Ankaŭ, vi povas utiligi "ke" por fari frazon enhavitan.
pri miaj vortoj, sameti = simili.
sciparoli = scii paroli
ave matthew, je m'appelle matthew, mi nomas matthew, me llamo matthew, I'm matthew.
GENERATION 22: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.